26 Temmuz 2008 Cumartesi

DAVET SOFRALARI



Gorumcemin yaptigi patatesli pogacalar.

Hamburg'daki ablalar bir i adeyi ziyaret icin gelmislerdi bugun Kopenhag'a.Arkadaslarimizi kahavaltida agirlamak bana nasip oldu bugun. Hamburg gezisine gittigimizde ablalarin misafirperverliginden bahsetmistim sizlere, onceki yazilarimda .Bizleri gullerle karsilayislari hic cikmiyor aklimdan.Ben onlar gibi agirlayamasamda ,elimden geldigince birseyler yapmaya calistim.
Menu yu sizlere soyle siralayabilirim.
  • Peynirli gul boregi
  • Kagitta kumpir
  • Acma
  • Patatesli pogaca
  • Kahvaltiliklar
Bu resimlerede iki ayri davetin goruntuleri var aslinda ,gecen gun gorumcemleri cagirmistim kahvaltiya,onlara tepside kumpir yapmistim.Bugun yaptigim kumpiri ise kagit kek kaliplarinda yaptim.Daha pratik oluyor tavsiye ederim.

KAGITTA KUMPIR


1 kg patates,sut,kasar peyniri,kornison tursu,misir, bezelye,sosis,karabiber,kirmizi biber,tuz.
Patatesleri soyup tuzlu suda haslayin.Hasladiginiz patateslerin icine,karabiber kirmizi biber, tuzu nu koyun sutunude ekleyip iyice yogurun bir cay bardagi yeterli oluyor.Ben olcu vermedim kendinize gore neyi ne kadar seviyorsaniz eksiltip cogaltabilirsiniz.Kasar peynirini rendeleyip karisimin icine ekleyin daha sonra,bezelye ,misiri,kup kup dogradiginiz sosisleri ve kornison tursulari ekleyin. Iyice karistirdiktan sonra kagit kalplara yerlestirin.Kagit kaliplarinizida teflon
muffins kaliplariza yerlestirinki yamulmasin.Firina surmeden once uzerlerinede kasar peyniri de rendeleyip firina surun.Firindan cikinca uzerine ketcap sikip servis yapinAFIYET OLSUN.



Acma ve ayni hamurdan yaptigim ,mini pizzaciklar.


Asagida gorunen tepside kumpir ve kizartma.

Cikolata kaliplarimla yaptigim kahvaltilik tereyaglarim.









16 yorum:

loan calc dedi ki...

I like your blog.


loan calc

free lotto dedi ki...

To the author of this blog,I appreciate your effort in this topic.

free online lotto dedi ki...

This blog could be more exciting if you can create another topic that everyone can relate on.

free lotto dedi ki...

Kanami sang imo blog. Daw spaghetti.

capankizimutfakta dedi ki...

AH AH, O SOFRADA BEN OLMALIYDIM. NASILDE GUZEL VE ISTAH ACICI MMMMMMM... ELLERINE SAGLIK ABLACIM, YAKIN OLSAM ATLAR GELIRDIM YANI...

mutfaktelaşı dedi ki...

masa harika görünüyor.bu masadan 2 kilo almadan kalkılmaz :)

sevimin sayfasi dedi ki...

sofra harika, yok yok masada
bu harika sofrada kim olmak istemez
ellerne saglik

berrin açılmış dedi ki...

çikolata kalıplarında şekil verdiğiniz tereyağlar hoşuma gitti güzel fikir ellerinize sağlık

Tuğba dedi ki...

Tubacım,
sofrandakilerin yerinde olmak isterdim,sofra da hazırladıkların da hepsi çok nefis görünüyor.
Ellerine sağlık..
Geçmiş olsun dileğin için çok teşekkürler:)

mona lisa dedi ki...

arkadaşım bloğun çok iştah açıcı.ban da gelirsen sevinirim.eminim benim bloğumuda beğenilenler listesine eklersin.yalnizkralice.blogspot.com

SOFRAM dedi ki...

Canım merhabalar, harika bir sofra ellerinize sağlık.
Canım slayt konusunda sana bilgi verecektim ama inan bu sıralar,işlerimizin yoğunluğundan fırsat bulamadım, şimdi de tatil için hazırlık yapıyorum, ama dönüşte ilk iş sana nasıl yapıldığını öğrenip yazacağım biraz uzunca olduğu için şimdi yazamadım canım lütfen kusura bakma , dönüşte görüşmek üzere canım, sevgilerimle...

capankizimutfakta dedi ki...

PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-4 PİLAVLAR

http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin yeni sahibesi www.capankizimutfakta.blogspot.com olarak 10/8/2008 ile 01/09/2008 tarihleri arasında 20 gün boyunca ben yapacağım konumuz:PİLAVLAR

anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:perde pilavı
yöre adı:siirt
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır

nly dedi ki...

sofranız o kadar güzel görünüyo ki ellerinize sağlık...

Büşra baykal dedi ki...

Hepsi birbirinden guzel ellerinize saglik.

Adsız dedi ki...

Thіs has madе mе thіnk іf there's a couple of ways I could do things a little more efficiently.

my blog; secured loans

Adsız dedi ki...

Νoω then peeрs lets all саlm down, have a relaхing warm
bath аnԁ а mug οf coffee.



Herе is my blоg poѕt; fast cash loans online uk