17 Mart 2009 Salı

BIR MUHABBET SOFRASI VE MUHTESEM HUMUS



Gecen ay ziyaretine gittigim , Mediha ablanin benim icin hazirladigi sirin muhabbet sofrasi.Ben muhabbet sofrasi diyorum boyle sevgiyle hazirlanan sofralara.Aslinda yemek icmek bahane sevdiklerimizle beraber olmak adina bu ugraslar.Misafire ikram etmek yedirip icermek bizlerin en sevdigimiz seylerin basinda gelir.
Burada ailesi olmayanlar yani buraya sonradan gelenler ( benim gibi) hep yakinlik arariz kendimize bir aile ortami hazirlamaya calisiriz.Bunu bir komsuda bir arkadasda size yakinlik gosteren herkesde bulmaya calisiriz.Eger o yakinligi hissetmissek bizden iyisi yoktur.Aile gibi olmasada ,artik surekli gidip geldigin kardesin gibi bildigin dostlarinin olmasi cok guzel.Iste boyle bir dostun mutevazi sirinmi sirin sofrasi.Mediha abla Iskenderun'lu harika yemekler yapiyor hepsini yemek nasip olmasada ozellikle humusu harikaydi.Bu zamana kadar yedigim humuslarin en guzeliydi diyebilirim.Tarifini aldim ama yazmadigim icin aklimda degil su anda ,simdi aradim evde yok kendisi .SImdilik resmiyle yetinin belki aksama kadar ulasabilirim de alirim tarifi .

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Tubacım tatlım şablonun harika olmuş iyi günlerde kullan humusu çok severim afiyet şeker olsun öptüm....

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

canım çok nefis görünüyor.yapanın ellerine sağlık yiyenede afiyet olsun:)
sevgilerimi bırakıyorum

Adsız dedi ki...

Mediha hanımın ellerine sağlık, humus nefis görünüyor.

GeCe dedi ki...

ne kadar renkli neşeli bir masa tam muhabbet masası gerçekten

Adsız dedi ki...

Oooh Allah muhabbetinizi artırsın. Ne güzel değil mi sımsıcacık sofrada sevdikleriyle beraber olmak... Allah neşenizi bozmasın.
Tarifte iştah açıcı görünüyor. Yapan Hanım'ın ellerine sağlık.

Kocaman sevgiler canım
Canan

akasyakokusu dedi ki...

Mediha hanımın ellerine sağlık canım...
Kim istemezki böyle bir sofrada dostlarla buluşmayı muhabbet etmeyi..
Bizlerde burda aynı durumdayız insanlar yozlaşmış karşı komşuyu bile zor görüyoruz..
Sağlıcakla ve sevgiyle kal..

keskinli dedi ki...

gurbette yasayan herkesin ortak kaderi sanirim ama esimiz dostumuz sagolsun hazilayan kisininde ellerine saglik sevgiler ayrica yorumun icinde tesekkür ederim sevgiler her zaman görüsmek dileiyle