25 Eylül 2008 Perşembe

ORUMCEK ADAM PASTASI VE KARNI ETLE YARIK







Sizde bu yemege verdigim isme guldunuz degilmi?Hersey kiymanin bitmis olusuyla basladi.Patlicanlar karni yarik icin hazir ol vaziyetinde beni beklerlerken aa o da ne kiymam bitmis.E tabi bende careler tukenmez,kiyma yoksa et var dedim vede basladim uyduruk yemegimi yapmaya.Aslinda ben uyduruk yemegi diyorum ama belki sizler bircok defa denemissinizdir.Ama ben hic yapmamistim dogrusu .Evet imami bayiltip icine sogani sarmsagi bir guzel doldurup adinada imam bayildi dedik bircogumuz afiyetlede yedik yani anliyacaginiz patlicani sekilden sekile sokup adlandirdik . Ya cok merak ediyorum hepsinin benim yemekdeki gibi bir hikayesimi var acaba.



Mesela imam bayildiya nicin bu isim konmus.Imamin biri kesin bu yemegi yerken lezzzetinden bayilmistir herhalde ki bu isim verilmistir.
Ali nazik bu yemege ne demeli acaba Ali diye bir nazik beyefendiye mi aittir bu tarif.Neyse lafi fazla uzatmayalim ,acacak olursak turk mutafagindan ne isimler cikacak degilmi.Tarife gecersek soyle siralayabiliriz.

MALZEMELER
5 adet orta boy patlican
150 gr et
1 sogan
2 dis sarmasak
1 tane cerliston
1 yemek kasigi biber salcasi
100 gr konserve domates
yeterli miktarda tuz ve karabiber

Etleri kucuk kucuk dogruyoruz,bir tencereye yemeklik dogradiniz sogani ve cerlistonu koyup kavuruyoruz sonara sirasiyla etini,sarmasagini,salcave domatesini ilave edip pisiriyoruz bu asamada icine biraz su iave ederseniz daha guzel pismesini saglayacaktir.Pisen etleri kizarttigimiz patlicanlarin karnina bir guzel dolduruyorzu.Uzerine domates ve biberle susleyip firana surdukten sonra afiyetle yiyoruz. 200 c

16 yorum:

banu kırmızıgül dedi ki...

canım pasta ve yemek nefıs gorunuyor ellerıne saglık sevgılerımle..

hayatkazanbenkepce dedi ki...

OKTAY USTANIN DEDİĞİ GİBİ "MUTFAKTA ÇARELER BİTMİYOR " SENİNKİ DE ÖLE OLMUŞ , ÇOK DA İYİ OLMUŞ , ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
HAZIR GELMİŞKEN KADİR GECENİZ DE MÜBAREK OLSUN ...

Melek* dedi ki...

Allahım,bu kardeşimin benim bilmediğim seninse muhakkak bildiğin sıkıntılarını gider.Benim çare olamadığım dertlerine deva ol.Her sarsıldığında tutamadığım elini sen tut.Her incindiğinde yakınlığında merhemini sür.Ben onu çok seviyorum.Sende sev ve sevindir.AMİN.HAYIRLI KANDİLLER.

elma şekeri dedi ki...

____________@@@__@_@@@@__
____________@@__@@_____@__
___________@@@_@__@_____@__
__________@@@@_____@@___@@@_
_________@@@@@______@@_@___@@
________@@@@@_______@@_____@_
________@@@@@_______@____@__
________@@@@@@_____@____@__
_________@@@@@@____@___@__
__________@@@@@@@@____@__
__@@@_________@@@@@@@__
@@@@@@@__________@@___
_@@@@@@@_________@___
__@@@@@@_________@@__
___@@@___@_______@@___
___________@_____@__@__
_______@@@@_@___@___
_____@@@@@@__@_@@_
____@@@@@@@___@@__
____@@@@@______@_
____@@_________@__
_____@_________@__
_____________@_@__
______________@@_
______________@__




Bir damla umut serpilsin yüregine, bin tatli umut dolsun günlerine, hayallerin gerçekleri bulsun, bütün dualarin kabul, Kadir Gecen mubarek olsun.

Adsız dedi ki...

Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

Feyza Fidan dedi ki...

Canımcım, hayırlı kandiller...

Adsız dedi ki...

Karnı etle yarık mı çok komik yazmışsın. İyi bayramlar canım.Ay bu arada bu elma şekeri arkadaş tüm bloğlara aynı şeyi kopyalamış garip yani!

Feyza Fidan dedi ki...

Tubacım, senin ve ailenin Ramazan Bayramını kutluyor, nice güzel bayramlar diliyorum..
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun! Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Bayramı bayram keyfinde geçirmen dileğiyle

Hayırlı ve mutlu bayramlar


ecenin teline ulaşamıyorum.senin yorumundan sonra merak ettim doğrusu

Adsız dedi ki...

ablacım ben rabia.pastan ve yemek enfes gförünüyor.sende annem gibi uydurmasyon yemekler yapıyorsun am onunkide seninkide süper oluyor.ellerine sağlık

Hansa dedi ki...

Valla patlıcan olsunda karnı etle yada başka bişeyle yarılsında lezzetine doyum olmaz bunun ımmmhhh...
elinize sağlık...
iyi bayramlar...
sevgiler...

Blogen Ust@ dedi ki...

Sayfayı inceledim, güzellikler var tabii.. Emek güzel şey... Bana da beklerim, biraz gülersin, biraz da enfess bi o kadar inanılmaaz tarif ve bilgilerimden feyz alırsın :).. Valla ben ordayım:)

Hansa dedi ki...

Seni sobeledim arkadaşım..cevaplarsan sevinirim...

Blogen Ust@ dedi ki...

Sevgili Jasmin Usta,
İnce ziyaretine binteşekkür...
Yepyeni bi tarifler üzerindeyim... Blokumdan takip edebilirsin... Biraz önce geldim mutfağa, bizim cevher örlgrey çay yapmış, yanında pötübör büsküü var :) Her zaman beklerim... Kal sağlıcakla :)

Adsız dedi ki...

Some of the content is very worthy of my drawing, I like your information!