25 Şubat 2009 Çarşamba

CIKOLATA MANTOSU GIYMIS PORTAKALLI KEK





Kekin tarifini en kisa zamanda verecegim.Nihayet beklenen kar yagdi ve Kopenhag beyaza büründü.Aslinda buna bürünmüstü demem gerekir.Bu fotografi malesef gecen hafta cekmistim salonun camindan. O kadar güzeldiki kendimi toparlayip disari cikamadim günlerdir evdeyim ve yalnizca camdan bakmakla yetiniyorum.Bu halim hicde iyiye gitmiyor deprosyana kadar yolu var arkadaslar,espri bir yana Iyiki su blog varda biraz oyalaniyorum.IYIKI VARSINIZ.


CIKOLATA MANTOSU GIYMIS PORTAKALLI KEK

3 yumurta, 1,5 su bardağı şeker, 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ, 1 su bardağı portakal suyu, 2,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi. Uzeri icin eritmelik cikolata yada hazir cikolata sosu.

YAPILISI

Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. İçine yağı, portakal suyunu, portakal rendesini koyup karıştırın. Diğer tarafta unu ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyin. Yağlanmış kek kalıbında 170c. de 40-45 dakika içini alana kadar pişirin.Firindan ciktiktan sonra uzerine hazirladiginiz cikolata sosunu sivayin.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Tuba canım sitene şöyle alıcı gözüyle bir baktım ne kadar güzel ve emek isteyen şeyler hazırlıyorsun. Hayran oldum vallahi. Portakallı kekin de enfes görünüyor canım arkadaşım. Ellerin dert görmez inşallah.

Çokça öptüm seni
Canan

www.mutfakbocugu.com

angel dedi ki...

benım becerıklı arkadaşım.senın sıtenı gezıp harıka pastalrını gormek yıyemesem bıle yetıyor.ellerıne gonlune sağlık...

Adsız dedi ki...

ellerine saglik canim
kek nefis gorunuyor
karli manzaraya da bayildim:))

www.yenitadlar.blogcu.com

bahar dedi ki...

kek çok hoş durmuş. ah bizim burdada böyle güzel bir kar yağsa da ben de kekimi yapsam oturup keyif yapsam.

birsence dedi ki...

bakmaya doyamadığım bir site buldum ve çok sevinçliyim...herşey bir harika...seni tebrik ediyorum..ellerine sağlık....koskocaman öptüm seni...

Adsız dedi ki...

canım ablacım kek süper görünüyor.mart sonuna kadar şuan 2800 sayfa okudum.5000 sayfa kitap okumm gerkiyor.oyüzden harıl harıl kitap okuyorum.keşke burda olsanda güzel yemeklerinden faydalansam biraz.seni ve çoculkarı çok özledim.en çokta annemi özledim.ne kadar güzel zamanlardı.hiç değerini bilememişiz.seni çok özleyen krdeşin rabia

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Tubacım ellerine sağlık
kekte pastada harika görünüyor

karlı manzarada ha keza,biz henüz pek göremedik karlı sokak ve caddeleri:(doy doya bir kartopu oynayamadık:)
ayrıca depresyon filan anlayamadım ne hallerdesin
umarım hızlıca atlatırsın bu süreci
mutlu mutlu pazarlar

Hansa dedi ki...

şişştttt,aaaaaa
duymamış olıyım...ne o öyle nerden çıktı depresyon mepresyon...
yakışırmı ...?
pastalar güzel hayat güzel...aklına getirme lütfen...
sevgiler....