26 Ocak 2009 Pazartesi

KIYMALI PATATES CANAGI


Oktay usta'nin gecen haftalarda yaptigi kiymali patates canagi 'ni bende bana yemege gelen kuzenlerime yapmistim aslinda yapali bayagi oldu ama yayinlamak bu gune nasipmis.iyiki varsin Oktay usta.Orijinal tarifi yaziyorum ben tarife sadik kaldim kendimden hicbirsey katmadim.

KIYMALI PATATES CANAGI
* 5 patates
* 300 gr. kıyma
* 1 soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 çorba k. domates salçası
* 1 tutam maydanoz
* sıvıyağ
* tuz, karabiber

Üzeri için:

* Kaşar peyniri


1 adet soğanı ve 2 diş sarımsağı yemeklik kesin.Tavaya sıvıyağı alın ve üzerine 300 gr. kıymayı ilave edin.kavurun.Daha sonra kıymanın üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ilave edin 1 tutam maydanozu ince olarak kesin.Tavaya maydanozu ilave edin.5 adet patatesin kabuklarını soyun.Ortadan 2 ye kesin.Pataeslerin içini çıkartın ve sıvıyağda patatesleri kızartın.Kızarmış patatesleri fırın tepsisine ilave edin.

Patateslerin üzerine tuz ve karabiber ilave edin.Patateslerin içine kıymalı iç harçtan ilave edin.Kıymanın üzerine patatesin kesilmiş kapaklarını ilave edip kapatın.Üzerine 1 dilim domates ve 1 dilim kaşar peynir ilave edin.Öncden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.Servis tabağına yoğurt ilave edin.Üzerine kıymalı patates çanağını ilave edip servis edin.

4 yorum:

Hansa dedi ki...

eline sağlık canım.
bende oktay ustayı çok takip ediyorum ...
öptüm seni.
sevgilerimle.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Ellerine sağlık Tubacım
şık tam davetlik bi yemek olmuş

sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık bu arada pasta resim makinasının adresi işine yaradımı birdaha ses çıkmayınca yazayım dedim tekrardan kolay gelsin sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

ablacım ben rabia.yemeğin mükemmel görünüyor eminim tadıda çok nefistir.oktay ustayı bende takip ediyoru ama malesef yapmak marifet ister.sendede fazlasıyla var.ellerine sağlık