24 Aralık 2008 Çarşamba

MUHABBET SOFRALARI




Benım kucuk prensesım jasemin im ıs basında ,yaptıgım pastanın traslanmıs olan kekını kendıne gore pasta yaptı.Uzerıne kremaları surdu muzları dızdi tatlım benım ya bırde buyuk bır ıs basarmıs edasıyla
anne artık ben sana yardım edebılırım bak ben nde yapabıldım demezmı.Cocuklar evın nese kaynagı gercekten onlarsız bır hayat zor rabbım bızlere bagıslasın cumlemızınkını ıns.Neyse gelelım davet soframıza dort kafadar arkadas artık her hafta toplanmaya karar verdık herkes gelırken yanında bır cesıt yıyecek le gelecek tabı ev sahıbıde bayram edecek tı.Bu hafta bayram eden ben oldum yanı bendeydı anlayacagınız,sıparısımın olması nedenıyle fazla bırseyde yapamadım ama yınede cok guzel bır gun gecırdık.Kendımı bazen cok sanslı hısssedıyorum boyle arkadaslara sahıp oldugum ıcın.Dusunuyorumda ınsanın guvenecegı dostları da olmasa gunler nasıl gecer su gurbet ellerde.Bu vefalı dostlarımla yarın kampa gıdıyoruz .Coluk cocuk cumbur cemaat. Kopenhaga 70 km uzaklıkta ormanlar ıcınde mı yoksa denız kenarımı daha bılmıyoruz surprız yanı anlayacagınız.Cumartesı gunune kadar yokum donuste guzel resımlerle karsınızda olurum ıns. Herkese ıyı tatıller dılıyorum.(Burada noel tatilı cumaretsı gunune kadar he he :)hoscakalın

19 Aralık 2008 Cuma

BAYAT EKMEKLE ISKENDER


Ben bir kac gundur kebaplardan ayrilamiyorum gecenlerde dilek ğin sayfasindan beyti kebap tarifini yapmistim.O kadar kaptirmisim ki kendimi resimlemeyide unutmusum.Ama gercekten denemenizi tavsiye ederim cok lezzetli oldu.Bu haftayi ozel lezzetlere ayirdim he he migdeler bayram etsin.Bu tarifte nacizane bana ait.Uydurma bir tariftir anliyacaginiz.Neyse gelelim tarifine :


MALZEMELER
(Ben olcu vermiyorum goz karari yaptim siz kendinize gore ayarlayabilirsiniz.)
Ince dogranmis et,sarimsak,sogan,tereyagi,salca yogurt,toz kirmizi biber yeterli miktarda pide yada kusbasi dogranmis ekmek.


Once ince ince dogranmis etleri tereyagda bir guzel kavuruyoruz icine tuzunu ve arzuya bagli baharatinida ilave ediyoruz.Ben karabiber kullandim.Etlerin suyu tam cekmeden altini kapatin ki ekmeklere sos olarak kullanacagiz.


Diger taraftan ayri bir tencerede soganlari ince piyazlik dogruyoruz sarmsaklarida ince dograyip pembelesinceye kadar kavuruyoruz .Bu karisimin icine dogradigimiz

ekmekleri de ilave ediyoruz guzelce ekmeklerin sogan ve sarmsagin yagi ve tadini cekmesini sagliyoruz bu asamada pisen etin sosundan ekmeklerin uzerine gezdiriyoruz.

Tavada salcayi biraz suyla inceltiyoruz bir kenara aliyoruz .
Ayri bir tavada azicik tereyaginda kirmizi tozbiber ve biraz cik pul biber ekleyip kizdiyoruz.

Servis tabagimizin altina sirasiyla once ekmekleri koyalim sonra uzerine salcali sosu gezdirdikten sonra etleri koyalim ve yogurdu uzerine yayalim.En sonunada kirmizi biberli yagi gezdirdikten sonra afiyetle yiyelim.

16 Aralık 2008 Salı

PASTALARLA DOLU DOLU BIR BAYRAM




KURBAN BAYRAMI
1.GUN SIPARIS 150 KISIILIK PASTA
2.GUN KUZENIMIN DOGUMGUNU VE BENIM YAPMIS OLDUGUM PASTA
3.GUN BAYRAM SENLIGINE YAPTIGIM PASTA
4.GUN Tuba nın yorgunluktan gozu bayram falan gormez o gunu kendine ayırır dinlenmek icin.Hehe evet benım bayram tatilim pastalarla dolu dolu gecti.Tabiki bu arada buyuklerimizi de zıyaret edip bayramlastık.Bayramla kuzenimin dogumgunude aynı gune denk gelince cifte bayram yasadık o gun. Iste en usttekı resimde dogumgunu cocuguna ait.Hem bayram hemde dogumgunu olunca muziplık yapmadan duramıyor.
Neyse gelelim bu gune bu sabah Danimarkada 4,8 sıddetinde deprem olmuş, muş diyorum cunki ben hissetmedim.Danımarkada deprem cok kucuk sarsıntılarla ara sıra kendını gosteriyormus ama bu seferki bayagı bir sarsmıs.1930 yılından beri boyle siddetli sarsıntı gorulmedığini soyluyorlar Kopenhagda.
Benimde ne ağır uykum varsa yatak besık gibı sallanmış ama ben uykuya devam .Ne dıyelım rabbım beterinden korusun tekrarını yasatmasın cumlemize.Şimdilik benden bu kadar herkese iyi geceler diliyorum.

9 Aralık 2008 Salı

2 Aralık 2008 Salı

SATO PASTASI VE IYIKI DOGDUN SILA




Pasta gecen cumartesi yaptigim siparis pastamdi.Annesi Zeynep hanim hem resimli hemde sato seklinde bir pasta isteyince ortaya boyle birsey cikti.Dogum gunun kutlu olsun Sila.Allah seni anneciginle babacigina bagislasin, hayirli bir evlat eylesin ins.
Hala hastayim arkadaslar kemiklerim teker teker kiriliyor sanki,birde bu araya bayram temizligi ve siparisler de giriyor ya bayilicagim bir yerde yorgunluktan.Dularinizi eksik etmeyin ne olur.Pastanin fiati burada