26 Kasım 2008 Çarşamba

BENIM CICILERIM












Bu cici bici seyler acilacak dukkanimizin hediyelik esya bolumunden bir kac kare.
Hepsi acizane bana ait el emegi goz nurumdur bilesiniz.Gunlerdir ev isi bile yapmayip gece gunduz bunlarla ugrastim ne yalan soyliyeyim cok da keyif aldim yaparken.Ins .bir an once satilirda daha degisik seylerde yapar sizlerle paylasirim.
Iki aydir suren bu kosusuturmaca nihayet bitti cok sukur dukkan acildi benim isim bitti bundan sonra pastalarimla tekrar sizlerleyim ins.Bu arada sifayi kapmisim,su kisacik yaziyi bile zor yazdim dualarinizi bekliyorum arkadaslar hoscakalin.

19 Kasım 2008 Çarşamba

ELMALI TART & GEC KALMIS BIR TESEKKUR



Bu tarti ne zaman yapsam hep annecigim gelir aklima .Soguk kis gunleri okuldan geldigimde annem bizi firindan cikan mis gibi elmali tartla karsilardi.Rabbim merhametiyle muamele buyursun mekanin cennet olsun annecigim.


Gec kalmis bir tesekkur diye baslikta da okudugunuz gibi,benim bir tesekkur, bir vefa borcum var aslinda GECEblogunun sahibi
sevgili arkadasima benim bannerimi hazirlamisti kendisi ama ben bir turlu tesekkur edememistim kendisine uzerimde bir yuk gibi tasidim hep.Bana bannerimi hazirlayan
sevgili Gecearkadasim gercekten sana cok tesekkur ederim .Gec kaldigim icinse cok ozur dilerim.Gelelim tart tarifine:



MALZEMELER
150 gr yumusamis margarin
1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi yogurt
2 yumurta
1 bardak toz seker
1 tatli kasigi kabartma tozu
alabildigine un.

IC MALZEMESI
5 adet elma(rendelenmis)
1,5 cay bardagi toz seker
1 cay bardagi iri kiyilmis ceviz
1,5 tatli kasigi tarcin
(Malzemelerin tumunu karistirin)

Un haric butun malzemeyi derin bir kaba alin iyice karistirin,daha sonra yavas yavas unu ilave edip kulam memesi yumusakliginda bir hamur elde edin.Hamurun bir miktarini uzeri icin ayirin.
Hamuru istediginiz bir kaliba yayip , ic malzemeyi uzerine yayin.ayirdiginiz hamuru bir merdane yardimiyle un serperk acin.Istediginiz kurabiye kaliplariyle sekillerkesip tartimizin uzerini doseyin.Annem yogurt surerdi uzerlerine ben unuttum.200 cderecelik firinda uzeri pembelesinceye kadar pisirin(Ben 26 cm kalipta yaptim hamur biraz artti kurabiye yaptim.)Pistikden sonra uzerine pudra sekeri serpin afiyet olsun da kilo olmasin ins.

15 Kasım 2008 Cumartesi

ISTANBUL YOLCULUGUM VE IKIYE BOLUNMUS PASTAM




Uzunca bir aradan sonra tekrar merhabalar hepinize sizlerden bu kadar ayri kalacagimi hic tahmin etmemistim dogrusu.Bu arayada neler neler sigdirdim.Bir haftaligina Istanbula gittim geldim.Istanbul'da bir hafta ,istanbul kazan ben kepce dolandim durdum.
Alisverisler yapildi , akrabalar ziyaret edildi bu kisacik suredee.Bu arada Dilek le bulustuk Eminonunde, once muhabbet daha sonra yapilan alisveris .Birbirini tanimayan iki insanin hemen birbirine isinmasi kolay degildir ama biz yillardir tanisiyormusuz gibiydik.. Seni yakindan tanidigim icin cok mutluyum Dilek'cim.
Simdi geldim evimdeyim cok sukur ama esimin aldigi dukkanin dekorasyonuyla ilgileniyorum.Ben yokken boyanmis raflar bosalmis anlayacaginiz dukkan birbirine girmis.Bir haftadir sabah cikip aksam donuyoruz .
Nasip olursa ins. haftaya aciliyor,dukkan icin yaptigim cicileri sizlerle daha sonra paylasacagim.
Gelelim yukaridaki pastaya dun yaptigim siparisimdi.Bu pastayi siparis veren bey pastayi ortadan ikiye bolmemi istedi bende boldum sekli kalp seklinde olsaydi bir anlam tasiyacakti ama boyle yuvarlak pastanin ikiye bolunmesine bir anlam veremedim :)ama bu sekilded e guzel oldu degilmi?