15 Haziran 2008 Pazar

BARBIE PASTASI VE IYIKI DOGDUN SANDRA



Lubnanli komsum yeni dogan kizi icin bir davet yemegi vermisti dun.Araplarda adet, dogum yaptiktan bir sure sonra ,bir davet yemegi duzenleyip esi dostu akrabayi cagirip bir kerede tum misafirleri agirlamakmis.Komsum kucuk bir salon tutup hepimizi cagirmisti sagolsun.

Ilk salona girdigimde gozume sepetler takildi.Hasir kulplu sepetleri kirmizi renge boyayip,uzerini gul ve tullerle suslemisti .Sepetin icinde ise kucuk kese seklinde tullere sarilmis uzeri zevkle suslenmis keseler duruyordu bizdeki nikah sekerleri gibi, iclerinde sekerler duruyordu, cocuklar dagilmak uzere.Cok guzel bir adet diye dusundum onceleri ,ama sonra dusundumde bir kerede butun herkes geliyor, butun misafirler agirlaniyor ve anne yalnizliga mahkum ediliyordu.Bizim adetlerimiz yine daha cazip gorundu bana. Surekli gelip giden misafirleri agirlamaktan anne dogum sonrasi depresyona girmiyor en azindan .:)HE HE espri bir yanada surekli misafir agirlamak istemeyenler arap adetlerini uygulayabirler.

Pastayi da komsumun yeni dogan kizi Sandra icin yapmistim.Ne diyelim Rabbim hayirli evlat eylesin ins.

22 yorum:

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

slm:)
öncelikle ziyaretiniz için çok teşkr ederim bloğunuza bayıldım özellikle pastalarınıza hepsi birbirinden muhteşem emeğinize sağlık görüşmek üzere kocaman sevgiler

Hansa dedi ki...

Ben sizin pastalarınıza hayranım.Ellerinize sağlık.buda şahane...

Dido Butik Pasta - Pembe Merdane dedi ki...

Selam JAsmin

Sen beklerim yazınca hemen ziyaretine geldim.

Aslında daha önce bir kaç kez uğramıştım bloguna.

Pastalarının hepsi birbirinden güzel. İzin verirsen seni linklerime eklemek isterim.

Başarılar, Almanyadaki herkese selamlar...

Lezzet Gemisi dedi ki...

MERHABALAR TUBACIM. ZİYARETİNE VE YORUMUNA ÇOK SEVİNDİM. TEŞEKKÜR EDERİM. BÜTÜN PASTALARINI HAYRANLAIKLA SEYRETTİM. HER BİRİ BİRBİRİNDEN ŞAHANE. ELLERİNE VE EMEKLERİNE SAĞLIK. HER ZAMAN BEKLERİM CANIM. SAĞLICAKLA KAL... SEVGİLER...

Jasminskager dedi ki...

Serap,Hansa,Ozlem guzel yorumlariniz icin tesekkur ederim sizlere.
Sevgili Didem beni linklerine tabiki ekleyebirsin canim.

Adsız dedi ki...

Ablam... walla helal olsun sana...
barbie'li pastan o kadar sirin olmus ki, hayran kaldim...
ellerine saglik...
optum...
Jüjü

SARI PAPATYALAR dedi ki...

ellerine sağlık pastan çok güzel olmuş gelip yorum bıraktığın için teşekkurler

Unknown dedi ki...

oncelikle sizi kutluyorum blogunuzdaki tum pastalara hayran kaldim canim ellerine saglik.tesadufen girmistim ama birturlu cikamadin sayfalarinizdan
yeni evli ciftleride tebrik ediyorum Allah mutlu etsin.
kucak dolusu sevgilerimi biraktim.

HULYA dedi ki...

Tuba'cığım,
gene birbirinden güzel pastalar yapmışsın ziyaretine gelmeyeli.Barbie'li pasta da çok şık ve güzel olmuş.Ellerine sağlık.Eminim komşun bayılmıştır Sandra'ya uzun ömürler diliyorum inşallah hayırlı evlat olsun.Kocaman sevgiler İzmir'den...

Tatlı Mutfağım dedi ki...

merhabaaa:)

Herşey harika görünüyor elinize kolunuza sağlık.birşey sorabilir miyim hep merak etmişimdir:))) Gülebilirsiniz belki ama napayım.

bu şeker hamurundan güller yapılırdı eskiden ama nası sertti çocukken renkli renkli çarpardı gözümüzede yemek yarışına girerdik :)

Acaba bu kaplanan şeker hamurları pastayı nasıl yapıyor? yani dışı öyle sert mi oluyor katur-kutur yoksa yumuşak mı:)

Başarılarınızın devamını dilerim. Allah'a emanet olun.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Tubacım
Ellerine sağlık.Harika görünüyor iki pastada
Sandra'da hayırlı evlat olsun inş.Anlamını merak ettim ismin:)
Bizde de benzer adet var canım
Ben istanbul'da hiç sahit olmasamda,Bursa'da olmazsa olmazdır bebek mevlütleri

Eş,dost,akraba kalabalık bir şekilde toplanır.Genelde bebeğin kırkı çıkmadan yapılır,ama mevlütten öncede ziyarete gidilir o şekilde haberdar edilir.Mutlaka bebek şekeri yada hediyeler hazırlanır misafirler için.İnş. bende ilerde bu güzel adetimizi sürdürmek istiyorum:)
SEVGİYLE KAL

Mebrule dedi ki...

Merhabalar,

Ziyaretiniz icin tesekkurler, cok memnun oldum. Gurbette olmanin tek iyi tarafi herseyi yapmayi zamanla ogreniyorsun, parmagin varsa basini kasi misali :) Simitse simit, sam tatliysa samtatli... Birde midye dolma yapabilsem :)

Pastalarinizi ve kizinizi cok begendim, pek citi piti masallah, Allah uzun ve saglikli omur versin... Yeni evli ciftimizede birlikte mutlu seneler..

Bende cenem dusmeden kacayim, sevgiyle kalin...

Damak Tadı dedi ki...

Tüm pastalar çok şık,ellerine sağlık..Yorumun için teşekkürler..

Sevgiler

Hobi Sepeti dedi ki...

Canım merhaba; pastalarına bayıldım ve çok özendim.Ben de şeker hamurundan pasta yapma konusunu araştırıyorum bir süredir.En kısa zamanda malzemelerimi alıp başlamak istiyorum.Fakat böyle güzel pastalar yapabilirmiyim bilmiyorum.Ellerine sağlık hepsi birbirinden güzel olmuş.
Sevgiler.
Pınar.

EZGi :)) dedi ki...

pasta sahane görünüyor ellerine saglık canım sevgiler

zarpandit dedi ki...

e maşallah demek gerek bence:)

Melek* dedi ki...

canım brşey sorucağım bana mail atarmısın.. ben mail göndermiyorum onun için yorumda yazıyorum. şeker hamuru yapmasını biliyormusun yoksa hep haırmı alıyorsun. mesela.un,su,şeker gibi ....bilmediğim için tecrübelilerden sormak istedim....
görüşmek üzwere

bir dilim bir tutam dedi ki...

Bana biraktigin yorumdan yola cikarak ziyaretine geldim.Ammmaaaaa iyikide gelmisim.Bu ne güzel pastalar böyle.Zaten pasta görünce iyice deliriyorum.hatta ciddi bir sekilde arastirma yapip Istanbula gelip bir pasta kursuna girmeyi iyice kafaya koymustum ama su siralar bize gelen misafirlerin trafigi yogun oldugundan kelimenin tam anlami ile bir baska bahara kaldi.Insallah Baharda Istanbula gidip bu pastalarin nasil yapildigini ögrenecegim.Sen Danimarkada yasiyorsun,saniyorum sende Türkiyede ögrendin öyle degil mi?
Bu arada yasadigin memlekete tatile gitmistik.Deniz kenarinda ormanin icindesirin bir evde kaldik.Cok ama cok hosumuza gitti.Berlin'den Danimarka'ya selamlar sevgiler

Melek* dedi ki...

CUMAN MÜBAREK OLSUN.

Tatlı Mutfağım dedi ki...

Selam:)

hayırlı cumalar diliyorumm

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

canım yorum için çok teşkrler günün güzel geçsin kocaman sevgiler:)

angel dedi ki...

selam arkadaşım,bloguna girince valla içim açalıyor.ne güzel pastalar öyle .insan yemeye kıyamaz ya:)
ellerine sağlık canım.ayrıca o güzel yorumun için çok teşekkür ederim...